Lohi- omena piirakka, 17cm irtopohjavuoka
Pohja:
150g pehmeää voita
1,5dl Sunnuntai Tumma gluteeniton jauhoseos
1dl Keskisen Myllyn tattarihiutale
1dl Emmental juustoraaste
3rkl vettä
Sekoita pohjan ainekset kaikki keskenään. Painele piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.
Täyte:
1dl kermaviiliä
2dl Mustaleima Emmental juustoraastetta
1dl Juustokermaa
2rkl perunajauhoa
mustapippuria, suolaa, kuivattuja yrttejä
1 keskikokoinen omena
150g savustettua lohta
Sekoita kermaviili, puolet juustoraasteesta, kerma keskenään. Siivilöi joukkoon perunajauho. Mausta haluamillasi mausteilla. Kuori omena ja leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa lohi pieniksi palasiksi. Laita omenat ja lohet esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle kermaviiliseos. Ripottele päälle loppu juustoraasteesta. Paista uunissa 225 asteessa 20 minuuttia. Suojaa paiston aikana foliolla, mikäli pinta alkaa tummumaan liikkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti