Pakastin alkoi olla tyhjä, ja gluteenittomat herkkuvarastot oli tyhjennetty. Halusin leipoa nopeita ja yksinkertaisia muffinseja, joista pikku-keliaakikko varmasti pitäisi. Näistä tuli hyviä ja täyteläisen makuisia. Vähän erilaisia kuin normaalisti tehdään. Meillä kaikki yksinkertainen maistuu takuuvarmasti, ja varsinkin jos siinä on vielä suklaata.
Kuvia näistä muffinseista ei tullut otettua kun pari hassua tekovaiheessa. Maku oli hasselpähkinäjauhon ja kookosjauhon johdosta pehmeä ja maistuva.
Gluteenittomat herkkumuffinit 14kpl
150g pehmeää margariini
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
1dl Pirkka Gluteeniton jauhoseosta
1dl Risenta Kookosjauhoa
1dl Meiran Hasselpähkinnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
100g Pandan Kinuskimuru suklaa rouhittuna
Fazerin valkosuklaa hippuja koristeeksi
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahdon joukkoon, ja sekoita lastalla sekaisin. Jaa taikina muffinsivuokiin ja ripottele päällä valkosuklaa hippuja.
Paista kiertoilmauunissa 160 asteessa 25 minuuttia, tai ei-kiertoilmalla 200 asteessa 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti