Tämä juustokakkuresepti on ilmeisesti noussut jonkinlaiseksi trendikakuksi, ainakin kun gluteenittomia kakkureseptejä selailin. Ohje vaikutti helpolta, ja raaka-aineitakin oli vain kolme. Kaikki mikä sisältää valkosuklaata, ei voi olla huonoa! Tässä ohje, olkaa hyvät. Kakusta tuli aika pieni, riittää ehkä noin neljälle aikuiselle.
Japanilainen juustokakku
3 kanamunaa
120g valkosuklaata
120g Philadelphia tuorejuustoa
Erottele kylmistä kanamunista valkuaiset ja keltuaiset. Laita valkuaiset jääkaappiin, ja jätä keltuaiset huoneenlämpöön. Ota tuorejuusto huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Lämmitä uuni 170 asteeseen. Laita 15cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, öljyä pohja ja reunat. Vuoraa vuoan ulkoreunat foliolla.
Sulata valkosuklaa mikrossa, sekoittele välillä. Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto tasaiseksi. Lisää suklaasulan joukkoon tuorejuusto, sekoita esim. nuolijalla huolellisesti sekaisin. Lisää joukkoon keltuaiset ja sekoita hyvin sekaisin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Käännä kulho ylösalaisin, jolla varmistat, että vaahto on riittävän jämäkkää. Ota 1/3 valkuaisvaahdosta, ja sekoita se nuolijalla hyvin suklaa-tuorejuustoseokseen. Lisää loppu valkuaisvaahdosta kahdessa erässä hyvin sekoittaen.
Kaada taikina öljyttyyn irtopohjavuokaa. Kaada uunipellille tai isompaan vuokaan lämmintä vettä, ja laita irtopohjavuoka veteen.
Paista 170 asteisessa uunissa 15 minuuttia, sitten 160 asteessa 15 minuuttia. Lopuksi käännä lämpö nollille ja anna paistua vielä jälkilämmössä 15 minuuttia (annoin olla 20 min). Anna kakun jäähtyä ritilällä. Voit tarjoilla kakun tuoreena ja lämpimänä, tai jääkaappikylmänä.
Tomusokeri pinta ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti