Gluteenittomat tuulihatut, 30kpl
3dl vettä
100g margariinia
2,5dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseosta
3 kananmunaa
Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää kaikki jauhot kerralla (itse siivilöin jauhot kattilaan). Sekoita hyvin, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Nosta kattila liedeltä ja anna taikinan jäähtyä. Lisää munat yksitellen, ja vatkaa jokainen kananmuna huolellisesti sähkövatkaimella.
Laita taikina pursotinpussiin, käytä isoa pursotinterää tai leikkaa pursotuspussiin isohko viilto. Pursota sopivan kokoisia nokareita leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paistamisen alkuvaiheessa!
Anna jäähtyä. Halkaise hatut ja täytä suolaisella tai makealla täytteellä.
Nämä täytteet riittävät n. kolmenkymmenen tuulihatut täytteeksi.
Kasvistäyte:
100g Creme Bonjour tuorejuusto, Kreikkalainen valkosipuli
½ prk Creme fraichea
100g feta juustoa
½ punainen paprika
2 valkosipulin kynttä
tuoretta persiljaa
Sekoita tuorejuusto, creme fraiche ja fetat hyvin sekaisin. Pilko paprika pieniksi paloiksi, lisää täytteeseen. Purista 2 valkosipulin kynttä, silppua persilja pieneksi. Lisää täytteeseen ja sekoita. Täytä tuulihatut pursottamalla tai lusikoimalla täyte. Tuulihatut ovat parhaimmillaan mahdollisimman pian täyttämisen jälkeen.
Kinkkutäyte:
100g Naudanpaisti kinkkusiivuja
100g Creme Bonjour tuorejuustoa, mustapippuri-tilli
½prk Creme Fraichea
1 vajaa suolakurkku
persiljaa
Pilko kinkkusiivut ja suolakurkku pieniksi paloiksi. Silppua persilja. Sekoita tuorejuusto ja Creme fraiche sekaisin. Sekoita kaikki aineet keskenään. Täytä tuulihatut pursottamalla tai lusikoimalla kahdella lusikalla. Nauti pian täyttämisen jälkeen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti