Päärynän ja kinuskin liitto on täydellinen. Vielä kun siihen yhdistää sopivassa suhteessa sinihomejuuston, niin nam! Tähän kakkuun sopii kastikkeeksi vielä kinuskikastike. Kuvia kinuskikastikkeesta ei tullut, mutta ihan paras kinuskikastike tulee suoraan purkista; kondensoidusta maidosta, joka on valmiiksi karamelisoitu. Ihana kakku esimerkiksi joulupöytään kahvin kanssa.
Kuvia on nyt niukasti, miten juhlapäivänä onkin aina niin kiirus..
Päärynä-kinuskikakku 23cm vuoka
Pohja:
200g Semper Kauradigestive keksejä
60g sulatettua margariinia
1 Snickers patukka
Täyte:
3 liivatelehteä
1rkl päärynälimsaa
2dl vispikermaa
2prk (á 200g) Valio maustettua rahkaa Päärynä-Kinuski
1rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
Pinnalle aurajuustoa ja viinirypäleitä
Murskaa pohjaa varten tulevat keksit hienoksi. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja veitsellä pieneksi paloiteltu Snickers. Öljyä irtopohjavuoan reunat, ja tomusokeroi ne. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan n. 5 minuutiksi. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Kaada maustetut rahkat omaan kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaisin. Kiehauta pieni nestemäärä. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kiehuvaan nesteeseen, sekoita hyvin. Kaada liivateliemi rahkaseokseen ohuena nauhana, ja sekoita sähkövatkaimella sekaisin. Lisää sekaan vaahdotettu kerma, ja sekoita. Kaada täyte irtopohjavuokaa. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin tai pakasteeseen hyytymään. Koristele pinta ennen tarjoilua sinihomejuustolla ja viinirypäleillä. Tarjoa kinuskikastikkeen kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti