tiistai 3. helmikuuta 2015

Gluteeniton pannukakku (tosi hyvä!)

Blogin puolella tuli vahingossa kuukauden mittainen tauko. Meikäläinen palasi äitiysloman jälkeen takaisin työelämään ja lapset aloitti hoidon. Sairastelulta ei olla vältytty. Nuorin imuroi kaikki mahdolliset pöpöt ja sairastupaa pidetään jatkuvasti.. Mutta onneksi ollaan ehditty leipoa siitä huolimatta! Jostain syystä miellän pannukakun helmikuun jutuksi. Se jotenkin kuuluu pulkkailuun, luisteluun, punaisiin poskiin ja lumisateeseen. Tämä resepti on ehdottomasti kaikista gluteenittomista pannariresepteitä paras! Ollaan tehty tätä lyhyen ajan sisällä jo kaksi kertaa, ups :p




                                                Pannukakku

                                                2dl Semper Fin Mix hieno jauhoseos
                                                1/4dl sokeria
                                                0,75tl leivinjauhetta
                                                1mm suolaa
                                                0,5tl vaniljasokeria
                                                4dl maitoa (käytin 1dl ruokakermaa 10%, ja 3dl maitoa)
                                                2 kananmunaa
                                                2rkl sulatettua margariinia

Riko munat kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa käsin vispilällä muutama minuutti. Lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin, ja lisää nesteen joukkoon hyvin vispilällä vatkaten. Lisää lopuksi sula margariini, vispaa taikina sekaisin. Kaada taikina 30 x 40cm vuokaan. Paista 225c uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti hillon kera!







Pannukakkuvaras! Vai hillovaras..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti