Perinteinen suklaakakku uppoaa meidän neitiin. Perus nainen, suklaa kelpaa aina :) . Tämä ohje ei pahemmin esittelyjä eikä selittelyjä kaipaa. Ohjeella tulee piirakka 20 x 30cm vuokaan. Jos haluat tehdä pellillisen, tuplaa ohje.
Suklaapiirakka
Pohja:
2 munaa
1,25dl sokeria
1,5dl maitoa
125g sulatettua margariinia
2,5dl gluteenitonta jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
0,5dl kaakaojauhetta
Kuorrutus:
n. 150g tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
2rkl kahvia
2rkl sulatettua margariinia
Rouhittua suklaata
Strösseliä, karkkirouhetta tms.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen muna-sokerivaahtoon, älä enää vatkaa, vaan sekoita esim. puuhaarukalla varovasti. Lisää lopuksi sula margariini, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä. Valmista kuorrutus. Sekoita aineet keskenään, kaada pohjan päälle. Lisää kuorrutuksen päälle heti rouhittu suklaa ja strösseli. Anna kuorrutteen hiukan jähmettyä, tarjoile ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti