sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Mustikkapiirakka

Tähän aikaan vuodesta saa alkaa tyhjentämään pakastinta, mikäli siellä vielä marjoja on. Meillä alkaa olla pakastin aika tyhjä marjojen osalta. Tämä piirakka on leivottu viime kesänä tuoreista mustikoista, mutta ihan yhtä hyvin tähän käy pakastetutkin. Heinäkuussa mustikanpoimintareissun jälkeen päätin tehdä mustikkapiirakan tuoreista mustikoista. Kerrankin! Teen mustikkapiirakan aina samalla reseptillä, kermaviiliversio on ehdoton suosikki. Tämän reseptin muutin gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiksi jauhoiksi. Oma piirakkavuokani on halkaisijaltaan 28cm. Taikinasta ja mustikoista tein muutaman muffinsin, niistä kuva alimpana.





                                                             Mustikkapiirakka

                                                       Pohja:
                                                        150g voita tai margariinia
                                                        1,5dl sokeria
                                                        2 munaa
                                                        2 1/4dl Pirkka Gluteeniton jauhoseosta
                                                        3/4dl perunajauhoja
                                                        1tl leivinjauhetta

                                                       Täyte:
                                                         1 tlk kermaviiliä
                                                         1 muna
                                                         ½dl sokeria
                                                         1tl vaniljasokeria
                                                         mustikoita ja vadelmia



Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita taikinan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen kermaviili, muna ja sokerit keskenään. Kaada pohjan päälle. Ripottele haluamasi määrä marjoja täytteen päälle. Paista piirakka 200 asteessa 35 minuuttia.


 
Mustikkamuffinsi
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti