Tähän aikaan vuodesta saa alkaa tyhjentämään pakastinta, mikäli siellä vielä marjoja on. Meillä alkaa olla pakastin aika tyhjä marjojen osalta. Tämä piirakka on leivottu viime kesänä tuoreista mustikoista, mutta ihan yhtä hyvin tähän käy pakastetutkin. Heinäkuussa mustikanpoimintareissun jälkeen päätin tehdä mustikkapiirakan tuoreista mustikoista. Kerrankin! Teen mustikkapiirakan aina samalla reseptillä, kermaviiliversio on ehdoton suosikki. Tämän reseptin muutin gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiksi jauhoiksi. Oma piirakkavuokani on halkaisijaltaan 28cm. Taikinasta ja mustikoista tein muutaman muffinsin, niistä kuva alimpana.
Mustikkapiirakka
Pohja:
150g voita tai margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
2 1/4dl Pirkka Gluteeniton jauhoseosta
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
1 tlk kermaviiliä
1 muna
½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
mustikoita ja vadelmia
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita taikinan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen kermaviili, muna ja sokerit keskenään. Kaada pohjan päälle. Ripottele haluamasi määrä marjoja täytteen päälle. Paista piirakka 200 asteessa 35 minuuttia.
|
Mustikkamuffinsi |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti