Ystävänpäivän alla meillä leivottiin teemaan sopivaa piirakkaa. Tämän sorttinen piirakka sopii ihan jokaiseen päivään, ja maistuu yleensä kaikille. Paholaisen piirakka on kyllä tosi hyvää, ja tähän asti sitä olenkin leiponut tavallisena versiona. Tämä gluteeniton versio ei eronnut aikaisemmista versioista maun puolesta yhtään! Oikein hyvää oli! Koristelusta vastasi tietenkin neiti 5v. ihan itse
Sydämellinen Paholaisen Piirakka
5dl Provena Gluteeniton Kaurainen jauhoseos
4 3/4 dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
1tl suolaa
1dl tummaa kaakaojauhetta
Sekoita keskenään:
50 g margariinia
2½ dl vettä
Lisää kuiviin aineisiin, vatkaten 2 min.
3 kananmunaa
Lisää, vatkaa 2 min.
Mariannerouhetta vuoan pohjalle.
Ripottele leivinpaperin päälle vuokaan Mariannerouhetta. Kaada taikina vuokaan, n. 20 x 25c. Paistaa 200 asteessa n. 30 min. Anna pohjan jäähtyä, ja valmista kuorrutus.
Kuorrutus:
n.150g tomusokeria
30 g margariinia
2 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Ripottele päälle koristerakeita
Sekoita kuorrutteen kaikki aineet sekaisin, kaada kuorrute kakun päälle. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti