Gluteenittomat korvapuustit kuulostivat aluksi jotenkin hirveän haasteellisilta. Ainakin se jänskätti, miten saan taikinasta sellaista, ettei kaikki tartu sormiin. Makukin olisi suotavaa olla hyvä. Käytin ensimmäistä kertaa psylliymia, ja korvapuustit onnistuivat hyvin! Maku oli mielestäni hyvin samanlainen kuin tavallisissa korvapuusteissa. Oikeastaan en olisi sokkona erottanut kumpi on kumpaa.
Korvapuustit, n. 12kpl
2½dl maitoa
1tl psylliumia
1pss kuivahiivaa
1dl sokeria
1tl kardemummaa
1 kananmuna
1mm suolaa
50g pehmeää voita
n. 6dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos
Täyte:
pehmeää voita n. 50g
kanelia
sokeria
Päälle:
voiteluun 1 kananmuna
raesokeria
Lämmitä maito kuumemmaksi, kuin normaalisti pullataikinaa varten. Lisää psyllium ripotellen lämpimän maidon joukkoon pienissä erissä vispilällä samalla vatkaten. Anna psylliumin turvota 10 minuuttia. Sekoita kuivahiiva jauhojen sekaan. Lisää nesteeseen sokeri, kardemumma, kananmuna, suola ja suurin osa jauhoista. Sekoita ensin puuhaarukalla. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi, siirry vaivaamaan taikinaa käsin. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista hyvin, ja on helposti käsiteltävää, se on valmista leivottavaksi. Tässä vaiheessa ei vielä kohoteta taikinaa!
Vaivaa taikina leivonta-alustalla, ja kauli se suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä taikinalevyn päälle pehmeä voi, ripottele kanelia ja sokeria maun mukaan. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla vinoittain paloiksi. Asettele uunipellille, ja painele korvapuustin muotoisiksi. Anna korvapuustien kohota uunipellillä lämpimässä leivin liinan alla 30min.
Voitele puustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti