torstai 7. elokuuta 2014

Kotitekoinen mysli

Olen pitkään haaveillut itsetehdystä myslistä. Jostain syystä hyvän reseptin etsiminen on vain jäänyt. Pidän eniten muromysli-tyyppisistä sekoituksista ilman rusinoita. Nyt kun tyttärelle tuli tämä keliakia, niin hänen osaltaan muro- ja myslivalikoima supistui merkittävästi. Valikoima on aika onneton. Ainakin sellaisten kohdalla, mikä uppoaisi tuollaiseen neljävuotiaan valikoivaan makuun.

Eilen postilaatikkoon kolahti uusin Pirkka- lehti, jossa oli houkutteleva granola, eli rapea mysli -resepti. Ryhdyin tuumasta toimeen, tietysti gluteenittomaksi muunneltuna! Mysli oli aika pelkistetty versio, koska tyttäreni ei pidä mistään kovin eksoottisista jutuista myslin seassa ;).  Mysli oli todella hyvää! Pelkäsin etukäteen, että myslistä ei tule tarpeeksi paahtunutta, tai että se jää mauttomaksi. Seuraavan version teen ei-gluteenittomana, ja aikuiseen makuun. Eli aion lisätä paljon pähkinöitä ja siemeniä, ja hiukan vähemmän sokeria.


                                     
                                              

                                                                       Rapea Mysli
                                            
                                                  3dl Semper Gluteeniton kaurahiutale
                                                  1dl Keskisen Myllyn Tattarihiutale
                                                  1rkl Elixi Pellavansiemenrouhe
                                                  3rkl Sokeria
                                                  2tl Kanelia
                                                  1rkl Kookoshiutaleita
                                                  1rkl Tummaa siirappia
                                                  2rkl Juoksevaa hunajaa
                                                  2rkl Rypsiöljyä
                                                   Maun mukaan rusinoita/kuivattuja hedelmiä

Sekoita kaikki kuivat aineet ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon siirappi, hunaja ja öljy. Sekoita hyvin esim. puuharukalla. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa 30 minuuttia. Sekoittele 10 minuutin välein ja tarkkaile, ettei mysli pääse palamaan. Lisää jäähtyneeseen mysliin rusinat tai kuivatut hedelmät. Tarjoile maustamattoman jogurtin kanssa. Nam!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti