Marenki linja jatkuu taas! Omasta mielestäni marenkikakut sopivat tähän vuodenaikaan hyvin. Marenkipohja säilyy hyvin, ja sen voi tarvittaessa kuljettaa esim. mökille ja täyttää vasta perillä. Täytteeksi voi käyttää mitä vain, itse suosin tällä hetkellä kauden marjasatoa. Pohjassa käytin gluteenittomia kauradigestive keksejä, joista tuli kakkuun ihanan kinuskinen maku. Täytteessä käyttämäni Fazerin Mansikka- Vanilja suklaa ei ole täysin gluteeniton, vaan sisältää "saattaa sisältää pieniä määriä vehnää" -merkinnän. Kävimme diagnoosin saatuamme ravitsemusterapeutin vastaanotolla, jolloin saimme luvan käyttää pieniä määriä suklaata silloin tällöin. Kannattaa kuitenkin varmistaa, saako esim. vieras käyttää tätä suklaata. Pandan suklaat käsitykseni mukaan ovat gluteenittomia.
Suklainen keksi-marenkikakku
Pohja:
5 munan valkuaista
2,5dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
100g Semper Kauradigestive keksejä
Täyte:
2,5dl Valio Vaahtoutuva Suklaakerma
150g Fazer Mansikka-Vanilja suklaata ( saattaa sisältää pieniä
määriä vehnää!)
Tuoreita mansikoita
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset tarkasti. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkauksen aikana sokeri pienissä erissä valkuaisvaahdon sekaan. Lisää lopuksi keksimurske, sekoita lastan avulla varovaisesti vaahto sekaisin.
Sivele leivinpaperille kevyesti öljyä. Levitä uunipellille kaksi suorakaiteen muotoista pohjalevyä, n. 1cm paksuinen kerros. Oma uunipelti on n. 30x40cm. Pohjat siis n. kokoa 20x30cm. Paista uunin alatasolla 125 asteessa 60 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota pohjat leivinpaperista.
Paloittele täytettä varten suklaa pieniksi palasiksi. Maistele samalla pari palaa.. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Viipaloi mansikat. Siirrä pohja tarjoilualustalle. Laita puolet suklaakermasta pohjan päälle. Laita suklaakerman päälle suklaanpalaset sekä mansikat. Siirrä toinen pohjalevy täytteen päälle. Laita loput suklaavaahdosta pohjan päälle, koristele suklaanpaloilla ja mansikoilla. Nauti hyvässä seurassa ihanassa auringonpaisteessa!
Oho, suklaavaras! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti