sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Tippaleivät

Tein jo hyvissä ajoin huhtikuussa koe-erän tippaleipiä. Ensimmäistä kertaa koskaan. Tippaleivät onnistuivat hyvin, ja makukin oli kohdillaan. Pursotin tippaleivät pakastepussista. Pursotusreikä olisi voinut olla vähän pienempi, koska tein tippaleivistäkin vähän pienempiä versioita.
Pursotin taikinan soppakauhaan, jonka upotin juuri ja juuri öljyn pinnan alle.




                                               Tippaleivät, n. 18kpl

                                               3 munaa
                                               1 ½ dl maitoa
                                               2,5rkl sokeria
                                               1dl Provena gluteeniton kauraseos
                                               2dl Sunnuntai  gluteeniton jauhoseos
                                               ½tl suolaa
                                               1tl sitruunamehua
                                               1tl ksantaania

                                                n. 7-8dl öljyä paistamiseen



Sekoita aineet keskenään, anna seisoa huoneenlämmössä sen aikaa kun valmistelet rasvakattilan. Kaada taikina litran minigrip pussiin ja leikkaa kulmaan pienen pieni viilto. Anna rasvan lämmetä n. 180 asteiseksi. Pursota taikina soppakauhaan, nosta kauha pois, kun olet pursottanut sopivan määrän. Käännä tippaleipää, kun se on saanut sopivasti väriä. Kerralla voi paistaa 2-3 tippaleipää. Nosta tippaleivät rasvasta talouspaperin päälle hetkeksi aikaa. Anna niiden jäähtyä täysin, ripottele pinnalle tomusokeria.

Huom!
- Älä missään nimessä laita liesituuletinta päälle paistamisen aikana!
- Pidä mahdollisen rasvapalon vuoksi kansi lähettyvillä
- Ja vielä, rasvapaloa ei saa sammuttaa vedellä

 
Loistavaa Wappua!!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti