keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Jogurttikakku

Tämän kuivakakkureseptin olen saanut joskus aikoinaan äidiltäni. Perushyvä kuivakakku, jonka makuun voi vaikuttaa mieleisellä jogurtilla. Tähän kakkuun ei tullut jogurttia, vaan purkki kermaviiliä. Ajaa kuitenkin saman asian! Kermaviilissä oli päiväys mennyt pari päivää sitten, ja johonkin se oli käytettävä. Kakku on todella helppo ja nopea tehdä!

 


                                                            Jogurttikakku

                                                           3dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos
                                                           2dl perunajauhoja
                                                           3dl sokeria
                                                           1tl vaniljasokeria
                                                           1tl ruokasoodaa
                                                           200g sulatettua margariinia
                                                           2dl maustettua jogurttia, kermaviiliä tms
                                                           2 munaa

                                                           Kuorrutus:
                                                           3dl tomusokeria
                                                           3rkl sulatettua margariinia
                                                           2rkl kahvia
                                                           0,5tl vaniljasokeria

                                                          
Sekoita kuivat aineet keskenään puuhaarukalla sekaisin. Lisää sulatettu margariini, jogurtti ja munat yksi ainesosa kerrallaan, ja vatkaa hyvin sekaisin. Kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 1 tunti. Käytin tähän kakkuun suorakaiteenmuotoista vuokaa, jonka koko oli n. 30x15cm. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ja kumoa se ritilän päälle. Anna kakun jäähtyä vuoan alla, näin saat mehevämmän kakun.

Kun kakku on täysin jäähtynyt, kuorruta se. Sekoita tomusokeri ja sulanut rasva. Lisää joukkoon kahvi ja vaniljasokeri. Kuorruta kakku, ja koristele strösselillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti