Jogurttikakku
3dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos
2dl perunajauhoja
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl ruokasoodaa
200g sulatettua margariinia
2dl maustettua jogurttia, kermaviiliä tms
2 munaa
Kuorrutus:
3dl tomusokeria
3rkl sulatettua margariinia
2rkl kahvia
0,5tl vaniljasokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään puuhaarukalla sekaisin. Lisää sulatettu margariini, jogurtti ja munat yksi ainesosa kerrallaan, ja vatkaa hyvin sekaisin. Kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 1 tunti. Käytin tähän kakkuun suorakaiteenmuotoista vuokaa, jonka koko oli n. 30x15cm. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ja kumoa se ritilän päälle. Anna kakun jäähtyä vuoan alla, näin saat mehevämmän kakun.
Kun kakku on täysin jäähtynyt, kuorruta se. Sekoita tomusokeri ja sulanut rasva. Lisää joukkoon kahvi ja vaniljasokeri. Kuorruta kakku, ja koristele strösselillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti