Brita- kakku
Pohja:
150g voita
1,25dl Ruokokidesokeria
3 keltuaisa
2tl vaniljasokeria
1,75dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos
1dl perunajauhoja
2,5tl leivinjauhetta
1,25dl maitoa
Päälle:
3 valkuaista
1,5dl sokeria
0,5dl pähkinärouhetta tai mantelilastuja
Väliin ja päälle:
2dl vispikermaa
250g Valio maustettu rahka Sitruuna
tuoreita mansikoita
tuoreita mustikoita
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen voi-sokeri vaahtoon. Sekoita keskenään jauhot ja vaniljasokeri. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa voi-sokeri-munaseoksen joukkoon. Sekoita nopeasti sekaisin, älä vaivaa. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipellille. Oma uunipeltini on n. 30x40cm.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkauksen aikana. Vaahto on valmista, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin, ja vaahto pysyy kulhossa. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle. Ripottele päälle pähkinärouhe tai mantelilastut. Paista 180 asteessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Valmista sillä aikaa täyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi, jätä hieman pehmeäksi. Lisää joukkoon rahka. Vatkaa sekaisin. Leikkaa jäähtynyt pohja keskeltä kahtia. Siirrä toinen puoli tarjoilulautaselle. Levitä jäähtyneen pohjan päälle puolet täytteestä. Viipaloi kerma-rahkaseoksen päälle mansikoita ja ripottele päälle kokonaiset mustikat. Nosta päälle toinen pohjalevy. Levitä loppu kerma-rahkaseos päälle. Koristele mustikoilla ja mansikoilla. Ja eikun syömään! Kakku on erittäin hyvää vielä seuraavanakin päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti