Sämpylät, n. 10kpl
2,5dl maitoa
0,5rkl Psylliumia
1pss kuivahiivaa
0,5tl suolaa
0,5dl Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste
0,5dl Semperin Perunakuitua
1 dl Semper Kaurahiutaleita
n. 3-4dl Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
Lämmitä neste hiukan lämpimämmäksi kuin normaalisti. Vatkaa nesteen joukkoon psyllium vispilällä vatkaten. Anna turvota n. 10 minuuttia. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lisää nesteen sekaan suola ja öljy. Lisää nesteen joukkoon kuivahiiva-jauhoseos, loput jauhot, perunakuitu ja kaurahiutaleet. Vaivaa taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta sämpylöitä, ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota lämpimässä leivin liinan alla n. 30 minuuttia. Paista uunissa 225 asteessa 30 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin värin pintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti