Marenkilinja jatkuu edelleen, ja lisää on tulossa! Marenki taitaa jakaa mielipiteitä. Osa pitää niitä liian makeana, ja osalle ne ovat taas suurinta herkkua. Itse en erityisemmin pelkästä marengista välitä, mutta tyttäreni pitää niistä senkin edestä. Nämä marengit jäivät sisältä hieman sitkeiksi, vaikka kuivuivat kunnolla uunin lämmössä. Karkkirouhe vaikutti varmasti asiaan. Väri jäi vähän vaisuksi. Maku oli hyvä!
Marengit Tutti Frutilla
3 kananmunan valkuaista
½tl sitruunamehua
1,5dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
0,5dl Fazer Tutti Frutti Crushia
sinistä elintarvikeväriä
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Ole tarkkana, sillä valkuaisten joukkoon ei saa päästä yhtään tippaa keltuaista! Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri pienissä erissä. Lisää sitruunamehu ihan lopussa. Valkuaisvaahto on valmista, kun vaahto pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin. Lisää vaahtoon väriaine ja karkkirouhe, kääntele sekaisin. Itse käytin tomuväriä. Värin ei tarvitsen välttämättä sekoittua vaahtoon kokonaan, vaan sillä saa halutessa aikaiseksi kivoja koristeraitoja.
Pursota pellille haluamasi kokoisia marenkiruusuja tai lusikoi pieniä kokkareita. Paista 100 asteisessa uunissa 60 minuuttia, alenna lämpötila 50 asteeseen, ja jatka paistamista toiset 60 minuuttia. Sammuta uuni, raota luukkua, ja anna marenkien kuivua uunissa yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti