Diagnoosin saatuamme taisimme ensimmäisenä leipoa suklaamuffinseja. Eikös suklaa auta aivan kaikenlaisiin vaivoihin.. ? Leivon enemmän kuin mielelläni, ja mielessä onkin aina tuhat ja yksi kokeiltavaa reseptiä. Gluteeniton leivonta ei ainakaan makeissa sorteissa eroa tavallisesta juuri mitenkään. Olen tämän lyhyen keliakialeivonta urani aikana leiponut kaikki tavallisten reseptien mukaan, mutta korvannut jauhot gluteenittomilla jauhoseoksilla. Tyttärelleni leipominen on sinänsä hyvinkin helppoa, koska kuten lapset yleensä, hänkin tykkää kaikista eniten hyvin yksinkertaisista jutuista. Suklaa kuuluu lemppareihin, joten päätimme leipoa yhdessä suklaamuffinseja. Muffinseista tuli vähän turhan suuria. Paistoaikaakin olisi voinut lyhentää, niin sisus olisi ollut mehevämpää.
Suklaamuffinsit 12kpl
100g margariinia
2 ½ sokeria
2 kananmunaa
1dl maitoa
4½dl Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseos
½dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
½tl suolaa
n.100g Pandaan valkosuklaata
Rouhi valkosuklaa. Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää rasvaseoksen joukkoon. Lusikoi taikina muffinsivuokiin ja lisää päälle rouhittu valkosuklaa. Paista 200 asteessa noin 20-25minuuttia.
Mikäli teet muffinseista pienempiä, lyhennä paistoaikaa. Mehukkaamman sisuksen saat myös paistoaikaa lyhentämällä.
Jokainen leipoja tarvitsee ainakin yhden pikkuapurin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti