perjantai 31. lokakuuta 2014

Suklainen seittikakku,munaton

Tyttö halusi järjestää kotona pienimuotoiset Halloween -juhlat. Päätimme laittaa aiheeseen sopivaa vaatetusta, mitä kaapista löytyy. Suklainen kakkukin tehtiin seittikuviolla. Teeman rakentelu meni vähän sinne päin. Mies töissä koko päivän, ja kuopuksella kuumetta ja korvatulehdus. Kaikki hoitui "vasemmalla kädellä", samalla kun poika roikkui toisella käsivarrella. Mutta pääasia on kai se, että saadaan juhlia! Lasten kanssa kaiken ei tarvitse olla aina niin viimeisen päälle.
Suklaakakusta tuli ihanan täyteläinen ja mehevä. Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana, jotta pohja pysyy mehukkaana. Pohjan päälle ripoteltu Marianne-rouhe ei mielestäni maistunut kakussa. Sen voisi korvata myöskin esim. pähkinärouheella.



                                                            Suklainen seittikakku, munaton

                                                            Pohja:
                                                            1½dl ruokokidesokeria
                                                            2,5dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos
                                                            0,5dl perunajauhoa
                                                            1dl kaakaojauhetta
                                                            1tl vaniljasokeria
                                                            2,5tl leivinjauhetta
                                                            75g sulatettua margariinia
                                                            3dl maustamatonta jogurttia
                                                            3rkl Marianne -rouhetta

                                                            Suklaakuorrutus:
                                                             130g maitosuklaata
                                                             0,5dl kuohukermaa

                                                             60g valkoista suklaata
                                                             25ml kuohukermaa

 
Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Lisää joukkoon sula margariini ja jogurtti. Sekoita taikina nopeasti sekaisin, juuri ja juuri sen verran että saat taikinan sekaisin. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan, halk. 23cm. Ripottele päälle Marianne- rouhe. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Sulata paloiteltu maitosuklaa mikrossa. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä anna kiehua.  Kaada sula suklaa kerman joukkoon, ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä ja kaada suklaa pohjan päälle. Toimi samalla tavalla valkosuklaan kanssa. Kaada valkosuklaa pursotuspussiin ja pursota se maitosuklaan päälle spiraalin muotoon. Vedä heti veitsellä keskeltä reunoja kohti, jotta saat seittimäisen kuvion.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti