Vietimme juuri pienen poikani 1 -vuotis synttäreitä. Tarjottavat tein sekä gluteenittomana, että munattomina. Munattomuus toi pientä jännitystä leivontaan, mutta hyvinhän niitä reseptejä löytyi. Ja osasta jätin vain kanamunat kylmästi pois, ja menin "katsotaan mitä tulee"- linjalla. Synttärireseptejä tupsahtelee seuraavina viikkoina blogiin. Tässä ensimmäinen, M&M suklaarakeiset keksit. Selailin nettiä ja muokkasin eri resepteistä omanlaiseni. Olivat tosi hyviä! Heitin psylliymia ja ksantaania taikinaan mutu-tuntumalla. Muovirasiassakin säilyivät huoneenlämmössä viikon rapsakoina!
M&M Cookies n.15kpl
125g huoneenlämpöistä voita
1,5dl fariinisokeria
3dl Pirkka Gluteeniton jauhoseosta
1dl Puuppolan Aitokaura Kaurahiutale
2rkl kookoshiutaleita
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2mm ksantaania
2mm psylliymia
2rkl vettä
n. 1,5dl M&M suklaarakeita
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää voi-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon kylmä vesi. Rouhi suklaarakeet rouheeksi, lisää taikinan sekaan n. 1dl rouheesta. Tässä vaiheessa sekoittelen taikinan käsin sekaisin. Pyörittele taikinasta pieniä palloja. Asettele leivinpaperin päälle ja paina pallo kevyesti lyttyyn. Ripottele suklaarouhetta vielä keksien päälle ja paina rouhe kevyesti kiinni keksin pintaan.
Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Mikäli paistat keksejä vähemmän aikaa, kekseistä tulee pehmeitä, hieman raakoja. Mikäli taas haluat niistä kuivempia ja rapsakampia, paista kauemmin. Jos paistoit keksejä vahingossa liikaa, vetäise leivinpaperi pois kuumalta pelliltä heti uunista ottamisen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti