lisäsin kaakaon määrää. Kuorrute omaa käsialaa.
Minttu-suklaa minimuffinit
2 dl vettä
75 g voita
1 dl sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
0.5 dl maitoa
1 tl ruokasoodaa
1dl tummaa kaakaojauhetta
1dl perunajauhoa
2dl Pirkka Gluteeniton jauhoseos
Maraboun minttukrokantti suklaata
Laita vesi, voi, sokeri ja siirappi kattilaan. Lämmitä kunnes sokeri sulaa. Kuumenna seos ja anna kiehua n. 5 minuuttia. Jäähdytä. Sekoita maidon joukkoon sooda ja vaniljasokeri. Sekoita toisessa kulhossa kaakaojauhe, perunajauho ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita joukkoon jäähtynyt siirappiseos ja lopuksi maito. Voitele muffinipellin kolot tai käytä paperivuokia. Laita taikinaa vuokiin teelusikallinen, laita puolikas suklaapala jokaiseen koloon. Täytä kolot taikinalla 3/4 osaa. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuorruttamissa.
Valkosuklaakuorrutus
70g valkosuklaata
1dl tomusokeria
70g vaniljatuorejuustoa
Ota tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa, anna jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella tasaiseksi, lisää tomusokeri ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa, sekoita. Tässä vaiheessa kuorrute on vielä aika löysää. Laita jähmettymään jääkaappiin. Kun kuorrute on jämäköitynyt, pursota se muffinien päälle ja koristele esim. nonparelleilla.
Kannattaa sulattaa suklaa huolellisesti. Itsellä jäi sekaan pieniä paakkuja jotka tukkivat tyllan ikävästi pursotusvaiheessa. Se tietenkin vaikuttaa pursotuksen siisteyteen.
Voi että ku on herkullisen näkösiä ja varmasti makuisia kaikki nää sun leivonnaiset! :) Vesikielellä lueskelen näitä reseptejä! T. Maria
VastaaPoistaKiitos! :) Sitten vaan vispilä käteen ja leipomaan :)
VastaaPoista