lauantai 20. syyskuuta 2014

Minttu-suklaa minimuffinit, munaton + gluteeniton

Minimuffinit on juhlissa käteviä. Sopivan pieniä suupaloja, varsinkin lapsille. Tavallisen kokoiset muffinit tuntuvat olevan turhan isoja jos tarjolla on paljon muuta. Muffinien sisään piilotin palan Maraboun minttukrokanttisuklaapaloja. Reseptillä tuli pellillinen minimuffineja, eli 24kpl, ja sen lisäksi 4 tavallisen kokoista. Muffinien ohjeen bongasin Suklaapossulta. Mielettömän herkullisia ohjeita! Sieltä on aika moni resepti päätynyt omaan keittiöön! Reseptin muutin gluteenittomaksi, ja
lisäsin kaakaon määrää. Kuorrute omaa käsialaa.
                                          
 
 
                                                             Minttu-suklaa minimuffinit
 
                                                           2 dl vettä
                                                           75 g voita
                                                           1 dl sokeria
                                                           1 rkl vaaleaa siirappia
                                                           1 tl vaniljasokeria
                                                           0.5 dl maitoa
                                                           1 tl ruokasoodaa
                                                           1dl tummaa kaakaojauhetta
                                                           1dl perunajauhoa
                                                           2dl Pirkka Gluteeniton jauhoseos
                                                               Maraboun minttukrokantti suklaata
 
Laita vesi, voi, sokeri ja siirappi kattilaan. Lämmitä kunnes sokeri sulaa. Kuumenna seos ja anna kiehua n. 5 minuuttia. Jäähdytä. Sekoita maidon joukkoon sooda ja vaniljasokeri. Sekoita toisessa kulhossa kaakaojauhe, perunajauho ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita joukkoon jäähtynyt siirappiseos ja lopuksi maito. Voitele muffinipellin kolot tai käytä paperivuokia. Laita taikinaa vuokiin teelusikallinen, laita puolikas suklaapala jokaiseen koloon. Täytä kolot taikinalla 3/4 osaa. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuorruttamissa.
 
                                                        Valkosuklaakuorrutus
 
                                                   70g valkosuklaata
                                                   1dl tomusokeria
                                                   70g vaniljatuorejuustoa
 
Ota tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa, anna jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella tasaiseksi, lisää tomusokeri ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa, sekoita. Tässä vaiheessa kuorrute on vielä aika löysää. Laita jähmettymään jääkaappiin. Kun kuorrute on jämäköitynyt, pursota se muffinien päälle ja koristele esim. nonparelleilla.
Kannattaa sulattaa suklaa huolellisesti. Itsellä jäi sekaan pieniä paakkuja jotka tukkivat tyllan ikävästi pursotusvaiheessa. Se tietenkin vaikuttaa pursotuksen siisteyteen.
 

2 kommenttia:

  1. Voi että ku on herkullisen näkösiä ja varmasti makuisia kaikki nää sun leivonnaiset! :) Vesikielellä lueskelen näitä reseptejä! T. Maria

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Sitten vaan vispilä käteen ja leipomaan :)

    VastaaPoista