tiistai 23. syyskuuta 2014

Marjainen valkosuklaajuustokakku

Valkosuklaa on yksi lempiraaka-aineista leivonnassa tavallisen suklaan lisäksi. Valkosuklaa kaipaa usein rinnalle jotain raikasta ja kirpeää. Olen haaveillut tämän tyyppisestä juustokakusta, jossa mousse kätkee sisäänsä pohjan. Netin kätköistä löytyi useita taivaallisia reseptejä. Tämän ohjeen bongasin Makeaa murmelin täydeltä-blogista. Tein pieniä muutoksia reseptiin. Käytin kakkuun 16cm ja 23cm vuokia.  Päällä oleva mousse jäi aika pehmeäksi, koska halusin käyttää liivatetta mahdollisimman vähän. Mikäli haluat moussesta jämäkämmän ja kauniisti leikkaantuvan, lisää liivatelehtiä kaksi enemmän.
 



                                           Marjainen valkosuklaajuustokakku  (16cm vuoka)

                                           Pohja:
                                           100g voita (huoneenlämpöistä)
                                           1dl sokeria
                                           1 muna
                                           1dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos
                                           1dl hasselpähkinäjauhetta
                                           0,5dl kookoshiutaleita
                                           1tl leivinjauhetta

                                           n. 1dl punaisia viinimarjoja
                                           n. 0,5dl vadelmia
                                           1rkl sokeria
                                           1rkl perunajauhoja (mikäli käytät pakastemarjoja)



Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Levitä taikina vuokaan. Ripottele päälle marjat ja sokeri. Siivilöi päälle perunajauho. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täysin, ennen kuin teet valkosuklaatäytteen.

                                            Valkosuklaatäyte:
                                             300g tuorejuustoa (käytin 100g vaniljatuorejuustoa ja
                                                                            200g maustamatonta tuorejuustoa)
                                              3 munaa
                                              1,5dl tomusokeria
                                              2rkl vaniljasokeria
                                              250g Pandan valkosuklaata
                                              2,5dl Flora Vispiä
                                              4 liivatelehteä
                                              1,5rkl kiehuvaa vettä

Ota tuorejuusto huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset, laita eri kulhoihin. (Jääkaappikylmistä munista erottuu valkuaiset paremmin, kuin huoneenlämpöisistä.) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa, ole tarkkana ettei suklaa kärähdä! Anna suklaa jäähtyä. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto ja sokerit keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Molemmat omissa kulhoissaan. Lisää valkosuklaasula tuorejuustoseokseen, sekoita. Kuumenna mikrossa vesi kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä vesi pois, ja sekoita lehdet kiehuvaan veteen. Kaada hieman jäähtynyt liemi ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja sekoita huolellisesti. Kääntele tuorejuustoseokseen vaahdotettu kerma ja valkuaisvaahto.

                               


Voit tehdä kakun suoraan tarjoilulautaselle. Öljyä ja tomusokeroi irtopohjavuoan reunat. Näin kakku irtoaa helpommin ja reunat jäävät siisteiksi.

 
 
 
 
Laita pohjalevy tarjoilulautasen keskelle. Lisää valkosuklaatäytettä niin, että aloitat täyttämään reunoista. Tasoita pinta ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tuntia.
 

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti