Marjainen valkosuklaajuustokakku (16cm vuoka)
Pohja:
100g voita (huoneenlämpöistä)
1dl sokeria
1 muna
1dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos
1dl hasselpähkinäjauhetta
0,5dl kookoshiutaleita
1tl leivinjauhetta
n. 1dl punaisia viinimarjoja
n. 0,5dl vadelmia
1rkl sokeria
1rkl perunajauhoja (mikäli käytät pakastemarjoja)
Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Levitä taikina vuokaan. Ripottele päälle marjat ja sokeri. Siivilöi päälle perunajauho. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täysin, ennen kuin teet valkosuklaatäytteen.
Valkosuklaatäyte:
300g tuorejuustoa (käytin 100g vaniljatuorejuustoa ja
200g maustamatonta tuorejuustoa)
3 munaa
1,5dl tomusokeria
2rkl vaniljasokeria
250g Pandan valkosuklaata
2,5dl Flora Vispiä
4 liivatelehteä
1,5rkl kiehuvaa vettä
Ota tuorejuusto huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset, laita eri kulhoihin. (Jääkaappikylmistä munista erottuu valkuaiset paremmin, kuin huoneenlämpöisistä.) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa, ole tarkkana ettei suklaa kärähdä! Anna suklaa jäähtyä. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto ja sokerit keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Molemmat omissa kulhoissaan. Lisää valkosuklaasula tuorejuustoseokseen, sekoita. Kuumenna mikrossa vesi kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä vesi pois, ja sekoita lehdet kiehuvaan veteen. Kaada hieman jäähtynyt liemi ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja sekoita huolellisesti. Kääntele tuorejuustoseokseen vaahdotettu kerma ja valkuaisvaahto.
Voit tehdä kakun suoraan tarjoilulautaselle. Öljyä ja tomusokeroi irtopohjavuoan reunat. Näin kakku irtoaa helpommin ja reunat jäävät siisteiksi.
Laita pohjalevy tarjoilulautasen keskelle. Lisää valkosuklaatäytettä niin, että aloitat täyttämään reunoista. Tasoita pinta ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti