Tämä suolainen piirakka oli herkullinen. Ja vaihteeksi ihan erilainen kuin tavalliset. Pohjassa käytin tattaria. Tattari on aika voimakkaan makuinen esim. puurossa, mutta suolaiseen piirakkaan se sopi paremmin kuin hyvin. Suosittelen testaamaan! Kuvia tuli otettua vähän liian vähän.
Cheddar- kinkkupiirakka, (22cm vuoka)
Pohja:
150g huoneenlämpöistä voita
2 1/4dl Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos
0,5dl Keskisen Myllyn tattarihiutale
1,5dl Emmental juustoraastetta
2rkl vettä
Lisää pehmeän voin joukkoon muut aineet. Sekoita sekaisin. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa n. 5 minuuttia.
Täyte:
1dl kermaviiliä
2dl Mustaleima Emmental raastetta
1dl ruokakermaa
2rkl perunajauhoa
150g kinkkusuikaletta
½ punainen paprika
100g Pirkka Cheddar Sulatejuustoa
suolaa, mustapippuria, kuivattua persiljaa
Sekoita kermaviili, puolet juustoraasteesta, ruokakerma keskenään. Siivilöi joukkoon perunajauho ja sekoita hyvin. Mausta esim. suolalla, pippurilla ja persiljalla. Suikaloi kinkku, ja paloittele paprika. Laita esipaistetun pohjan päälle kinkut ja paprikat, sekä Cheddar sulatejuusto nokareina. Kaada täytteen päälle kermaviiliseos, ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti