keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Brigadeirot

                                    


Brigadeirojen ohjeen bongasin Suklaapossulta.  Brigadeirot ovat brasilialaisia kinuski-toffee makeisia. Tein niitä poikani kaverisynttäreille, ja tuntuivat maistuvan! Maku tosiaan on aika lempeä. Joten päälle tuleva kuorrute saakin olla voimakas. Itse kuorrutin pallerot strösselillä ja Marianne-rouheella. Strösselipäällysteiset olivat enemmän lasten mieleen. Turkinpippurirouhe voisi olla aikuiseen makuun loistava!

                                                                 Brigadeirot

                                                               1 tölkki kondensoitua maitoa
                                                               2,5rkl tummaa kaakaojauhetta
                                                               30g voita
                                                               1mm suolaa
           
 
Laita kondensoitu maito ja huoneenlämpöinen voi kattilaan. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe samalla voimakkaasti vispaten. Sekoita huolellisesti! Kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä n.15 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Seos on sopivaa, kun se alkaa irrota kattilan pohjasta sekoittaessa. Seos jähmettyy vielä jäähtyessään. Omasta mielestä seos oli aika löysää keittämisen jälkeen, ja mietinkin, että mitenköhän saan pyöriteltyä palleroita. Vaikka seos tuntuikin löysähköltä, niin se pysyi oikein hyvin kasassa.

Jäähdytä seos täysin. Voit tehdä seoksen valmiiksi edellisenä päivänä. Mikäli massa tarttuu käsiin, voit öljytä kädet. Itse käytän aina hanskoja, mikäli leivon jotain käsin. Pyörittele massasta palloja ja pyörittele pallerot haluamassasi kuorrutteessa. Marianne- tai Turkinpippuri- rouhe, Wiener Nougat crush, nonparellit, pähkinärouhe, kookoshiutale...

Suklaapossu vinkkasi, että pallerot säilyvät jääkaapissa 2 viikkoa. Epäilen myös, että ne ovat syöty ennen sitä!
                                                      



p.s. Halloween brigadeirot voisivat saada kuorrutteen Turkinpippurirouheesta ja oranssista strösselistä!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti