Brigadeirojen ohjeen bongasin Suklaapossulta. Brigadeirot ovat brasilialaisia kinuski-toffee makeisia. Tein niitä poikani kaverisynttäreille, ja tuntuivat maistuvan! Maku tosiaan on aika lempeä. Joten päälle tuleva kuorrute saakin olla voimakas. Itse kuorrutin pallerot strösselillä ja Marianne-rouheella. Strösselipäällysteiset olivat enemmän lasten mieleen. Turkinpippurirouhe voisi olla aikuiseen makuun loistava!
Brigadeirot
1 tölkki kondensoitua maitoa
2,5rkl tummaa kaakaojauhetta
30g voita
1mm suolaa
Jäähdytä seos täysin. Voit tehdä seoksen valmiiksi edellisenä päivänä. Mikäli massa tarttuu käsiin, voit öljytä kädet. Itse käytän aina hanskoja, mikäli leivon jotain käsin. Pyörittele massasta palloja ja pyörittele pallerot haluamassasi kuorrutteessa. Marianne- tai Turkinpippuri- rouhe, Wiener Nougat crush, nonparellit, pähkinärouhe, kookoshiutale...
Suklaapossu vinkkasi, että pallerot säilyvät jääkaapissa 2 viikkoa. Epäilen myös, että ne ovat syöty ennen sitä!
p.s. Halloween brigadeirot voisivat saada kuorrutteen Turkinpippurirouheesta ja oranssista strösselistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti