torstai 23. lokakuuta 2014

Tumma marjamuru

Tarjottavaksi piti saada jotain nopeaa, jonka voin tarjota vaniljajäätelön kanssa. Marjamururesepti on ollut minulla jo varmaan pian 20 vuotta (..melkein siis syntymästä asti ;)...). Nyt resepti muokkautui gluteenittomaksi.


                                                       Tumma marjamuru

                                                       1dl Sunnuntai Tumma Gluteeniton jauhoseos
                                                       1dl Puuppolan Aitokaura kaurahiutale
                                                       1dl Keskisen Myllyn tattarihiutale
                                                       0,75dl fariinisokeria
                                                       100g pehmeää margariinia
                                                    
                                                       6dl marjoja
                                                       2rkl sokeria
                                                       1rkl perunajauhoja


Paloittele pehmeä margariini kulhoon. Lisää jauhot ja sokerit. Nypi taikina käsin tasaiseksi massaksi. Laita pakastemarjat vuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeri ja perunajauhot. Lusikoi taikina marjojen päälle. Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Nauti vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

p.s. Säilytä fariinisokeri jääkaapissa. Sulje paketti huolellisesti ja sujauta paketti vielä muovipussiin ja sulje se hyvin. Fariinisokeri säilyy pehmeänä pitkään, eikä kovetu. Olen kokeillut monia eri kikkoja ja tämä on paras!


Kokeilin marjamurua myös luonnonjogurtin kanssa ja oli tosi hyvää! Makuni on aika valikoiva luonnonjogurtin suhteen, mutta nyt on ehdoton lemppari löytynyt. Tätä kannattaa seuraavalla kauppareissulla ostaa, ihan lempparia. Paksua ja pehmeää, hyvää pelkästäänkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti