Tarjottavaksi piti saada jotain nopeaa, jonka voin tarjota vaniljajäätelön kanssa. Marjamururesepti on ollut minulla jo varmaan pian 20 vuotta (..melkein siis syntymästä asti ;)...). Nyt resepti muokkautui gluteenittomaksi.
Tumma marjamuru
1dl Sunnuntai Tumma Gluteeniton jauhoseos
1dl Puuppolan Aitokaura kaurahiutale
1dl Keskisen Myllyn tattarihiutale
0,75dl fariinisokeria
100g pehmeää margariinia
6dl marjoja
2rkl sokeria
1rkl perunajauhoja
Paloittele pehmeä margariini kulhoon. Lisää jauhot ja sokerit. Nypi taikina käsin tasaiseksi massaksi. Laita pakastemarjat vuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeri ja perunajauhot. Lusikoi taikina marjojen päälle. Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Nauti vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
p.s. Säilytä fariinisokeri jääkaapissa. Sulje paketti huolellisesti ja sujauta paketti vielä muovipussiin ja sulje se hyvin. Fariinisokeri säilyy pehmeänä pitkään, eikä kovetu. Olen kokeillut monia eri kikkoja ja tämä on paras!
Kokeilin marjamurua myös luonnonjogurtin kanssa ja oli tosi hyvää! Makuni on aika valikoiva luonnonjogurtin suhteen, mutta nyt on ehdoton lemppari löytynyt. Tätä kannattaa seuraavalla kauppareissulla ostaa, ihan lempparia. Paksua ja pehmeää, hyvää pelkästäänkin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti