maanantai 6. lokakuuta 2014

Munaton täytekakkupohja & Vadelma-valkosuklaatäyte

Tein munattoman täytekakun poikamme synttäreille. Olen joskus korvannut kanamunat hedelmäsoseilla, mutta tällä kertaa halusin kokeilla jotain muuta ohjetta. Hedelmäsoseella saa kyllä kivasti makua kakkuun, mutta hedelmän maku maistuu aika voimakkaasti läpi pohjasta. Tällä ohjeella valmistui pohja 17cm irtopohjavuokaan. Vastaisikohan ohje 4 munan pohjaa..? Pohjasta tuli ihanan täyteläinen, eikä sitä tarvinnut kostuttaa ollenkaan. Rakenne oli ehkä sellainen kuivakakkumainen. Yritin kostuttaa Spritellä, mutta se ei imeytynyt pohjaan ollenkaan. Pohja on aika tiivistä tavaraa. Eikä kakku kyllä tarvinnutkaan kostuketta mehevyytensä vuoksi!
                                               
                                               Munaton täytekakkupohja, 17cm vuoka
                                                2,25dl sokeria
                                               1,5dl sulatettua margariinia
                                               3dl vichyä
                                               4dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos
                                               2dl perunajauhoa
                                               3tl vaniljasokeria
                                               3,5tl leivinjauhetta

Sekoita sulatettu margariini ja vichy keskenään. Seos alkaa jännästi vaahtoutua, mutta ei sekoitu kunnolla keskenään.  Lisää joukkoon sokeri, sekoita. Sekoita gluteenittomat jauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi se nesteen joukkoon. Sekoita huolellisesti sekaisin. Voitele irtopohjavuoka, ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 60 minuuttia. Mikäli pinta alkaa tummumaan, peitä foliolla. Minusta tuntuu, että meidän uunissa kakkupohjaa saa aina paistaa hiukan kauemmin, joten ala tarkkailla pohjan kypsyyttä 40 minuutin kohdalla.

Pohjaan jäi jotain mystisiä puna-ruskeita pilkkuja. Olisinkohan sekoittanut leivinjauheen huolimattomasti? Maussa en huomannut moitittavaa, eikä pilkkuja huomannut valmiissa kakkupalassa. Pohja kohosi uunissa hyvin, ja oli helppo leikattava. Leikkasin pohjan kolmeen osaan. Aion varmasti kokeilla uudestaankin!

Leikattu kakkupohja valmiina täyttöön!

                                                    Vadelma-valkosuklaatäyte
 
                                                     220g vadelmia
                                                     1dl hillo-/marmeladisokeria
                                                     2dl vispikermaa
                                                     150g maustamatonta tuorejuustoa
                                                     130g Pandan valkosuklaata

 
Laita vadelmat kattilaan, lisää sekaan hillo-/marmeladisokeri. Lämmitä seosta välillä sekoittaen. Anna kiehua kunnolla n. 5 minuuttia. Ota kattila liedeiltä ja anna jäähtyä kunnolla täysin kylmäksi.
 
Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata se varovaisesti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sekoita hyvin sekaisin. Sekoita sekaan vadelmamarmeladi. Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa, vatkaa huolellisesti sekaisin. Täytä kakku. Laita yöksi jääkaappiin ja kuorruta ja koristele kakku seuraavana päivänä.
 
 
                       

 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti