Tein munattoman täytekakun poikamme synttäreille. Olen joskus korvannut kanamunat hedelmäsoseilla, mutta tällä kertaa halusin kokeilla jotain muuta ohjetta. Hedelmäsoseella saa kyllä kivasti makua kakkuun, mutta hedelmän maku maistuu aika voimakkaasti läpi pohjasta. Tällä ohjeella valmistui pohja 17cm irtopohjavuokaan. Vastaisikohan ohje 4 munan pohjaa..? Pohjasta tuli ihanan täyteläinen, eikä sitä tarvinnut kostuttaa ollenkaan. Rakenne oli ehkä sellainen kuivakakkumainen. Yritin kostuttaa Spritellä, mutta se ei imeytynyt pohjaan ollenkaan. Pohja on aika tiivistä tavaraa. Eikä kakku kyllä tarvinnutkaan kostuketta mehevyytensä vuoksi!
Munaton täytekakkupohja, 17cm vuoka
2,25dl sokeria
1,5dl sulatettua margariinia
3dl vichyä
4dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos
2dl perunajauhoa
3tl vaniljasokeria
3,5tl leivinjauhetta
Sekoita sulatettu margariini ja vichy keskenään. Seos alkaa jännästi vaahtoutua, mutta ei sekoitu kunnolla keskenään. Lisää joukkoon sokeri, sekoita. Sekoita gluteenittomat jauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi se nesteen joukkoon. Sekoita huolellisesti sekaisin. Voitele irtopohjavuoka, ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 60 minuuttia. Mikäli pinta alkaa tummumaan, peitä foliolla. Minusta tuntuu, että meidän uunissa kakkupohjaa saa aina paistaa hiukan kauemmin, joten ala tarkkailla pohjan kypsyyttä 40 minuutin kohdalla.
Pohjaan jäi jotain mystisiä puna-ruskeita pilkkuja. Olisinkohan sekoittanut leivinjauheen huolimattomasti? Maussa en huomannut moitittavaa, eikä pilkkuja huomannut valmiissa kakkupalassa. Pohja kohosi uunissa hyvin, ja oli helppo leikattava. Leikkasin pohjan kolmeen osaan. Aion varmasti kokeilla uudestaankin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti