perjantai 10. lokakuuta 2014

Rocky Road - suklaapalat

Uusimmassa Yhteishyvä- lehdessä oli ohje näistä ihanista Rocky Road suklaapaloista. Muutin ohjeen tietenkin gluteenittomaksi. Suklaapalat oli tosi helppo ja nopea valmistaa! Pohjasta tuli melkoisen paksu, koska käytin aika pientä vuokaa. Pohja nousi paiston loppuvaiheessa melkoisesti. Tällä määrällä kakun voisi tehdä isompaankin vuokaan, esim. 20x30cm, ja silti kakkuosa jäisi sopivan paksuiseksi. Pohja oli ihanan suklainen ja pehmeä.



                                                  Rocky Road- suklaapalat
                                              
                                                 100g voita
                                                 130g Pandan tumma suklaa
                                                 2dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos
                                                 1tl leivinjauhe
                                                 2dl sokeria
                                                 3 kananmunaa

                                                 1dl suolapähkinöitä
                                                 20 kirpeitä sienikarkkeja (irtomyynnistä)
                                                 8 palaa suklaata



Sulata voi kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa, ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, munat ja jauho-leivinjauhoseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n.20x20cm). Paista 175 asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Saksi vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi. Ota vuoka uunista ja ripottele heti pinnalle suolapähkinät ja sienet. Siirrä takaisin uuniin ja paista 2-3 minuuttia, kunnes vaahtokarkit ovat saaneet hieman väriä. Sulata suklaapalat ja valuta raidoiksi kakun päälle. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

 
P.s. Tämän huushollin ainut sienisato tänä syksynä :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti